چگونه بفهمید که به اختلال شخصیت مبتلا هستید؟

چگونه بفهمید که به اختلال شخصیت دسته B مبتلا هستید؟ راهنمای کامل تشخیص و درمان

اختلال شخصیت ضد اجتماعی :

اختلال شخصیت ضد اجتماعی یا ASPD یک نوع از اختلالات شخصیتی است که در آن فرد نمی‌تواند با دیگران به خوبی رفتار کند و از حقوق و احساسات آن‌ها بی‌تفاوت است. فرد مبتلا به ASPD ممکن است دروغ بگوید، فریب دهد، خشونت‌آمیز باشد، قانون را نقض کند و هیچ عذاب وجدان یا پشیمانی نداشته باشد.

برخی از علائم و نشانه‌های ASPD عبارتند از:

  • بی‌توجهی به درست و غلط
  • دروغ گفتن برای سوء استفاده از دیگران
  • بی‌احترامی به دیگران
  • بازیچه قرار دادن دیگران برای نفع یا لذت شخصی
  • تکبر، احساس برتری و استبداد شدید
  • پیروی نکردن از قوانین اجتماعی
  • بی‌اعتنایی به حقوق دیگران
  • تکانشگری و ضعف در برنامه‌ریزی بلند مدت

علل ASPD مشخص نیستند، اما ممکن است ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی باشند. برخی از عوامل خطرساز عبارتند از:

  • سطح پایین سروتونین (ماده شیمیایی مغز)
  • تروما یا سوء استفاده در دوران کودکی
  • وجود ASPD در خانواده
  • سبک زندگی ناسالم (مثل مصرف مواد مخدر یا الکل)

ASPD معمولاً در دوران کودکی یا نوجوانی شروع می‌شود و قبل از ۱۸ سالگی با نام اختلال سلوک شناسایی می‌شود. در صورت عدم درمان، ASPD تا بزرگسالی ادامه پیدا می‌کند1.

ASPD چالش بزرگ و جدّي رواني است كه با رفتار خودآزاري، خودكشي، جنايات، حادثات و زندان همراه است. درمان ASPD سخت است، زیرا فرد مبتلا معمولاً قبول نمی‌کند که مشکل دارد و به کمک روانپزشک چیره نشده است. با این حال، روش‌های مختلف درمان وجود دارند که ممکن است به بهبود رفتار فرد کمک کنند. برخي از روش های درمان عبارتند از:

اختلال شخصیت مرزی :

اختلال شخصیت مرزی یا BPD یک نوع از اختلالات شخصیتی است که در آن فرد دچار بی‌ثباتی شدید در خلق، هویت، رفتار و روابط بین‌فردی است. فرد مبتلا به BPD ممکن است احساس ترس، خشم، پوچی، خودآزاری، خودکشی یا ترک شدن داشته باشد.

برخی از علائم و نشانه‌های BPD عبارتند از:

علل BPD مشخص نیستند، اما ممکن است ترکیبی از عوامل ژنتیک و محيطي باشند. بعضي از عوامل خطرساز عبارتند از:

  • سطح پایین سروتونین (ماده شيميایي مغز)
  • تروما يا سؤ استفاده در دوران کودکي
  • وجود BPD در خانواده
  • سبك زندگي ناسالم (مثل مصرف مواد مخدر يا الكل)

BPD معمولاً در دوران کودکي يا نوجواني شروع مي‌شود و قبل از ۱۸ سالگي با نام اختلال سلوک شناسايي مي‌شود. در صورت عدم درمان، BPD تا بزرگسالي ادامه پيدا مي‌کند.

BPD چالش بزرگ و جدّي رواني است كه با رفتار خودآزاري، خودكشي، جنايات، حادثات و زندان همراه است. درمان BPD سخت است، زیرا فرد مبتلا معمولاً قبول نمی‌کند که مشکل دارد و به کمک روانپزشک چیره نشده است. با این حال، روش‌های مختلف درمان وجود دارند که ممکن است به بهبود رفتار فرد کمک کنند. برخی از روش‌های درمان عبارتند از:

 

اختلال شخصیت نمایشی

اختلال شخصیت نمایشی یا هیستریونیک یک نوع از اختلالات شخصیت دسته B است که در آن فرد دچار بی‌ثباتی شدید در خلق، هویت، رفتار و روابط بین‌فردی است. فرد مبتلا به این اختلال معمولاً در رفتارهایشان شور و هیجان بسیاری را نشان می‌دهند و به همین دلیل نام شخصیت نمایشی بر این اختلال گذاشته شده است1.

برخی از علائم و نشانه‌های این اختلال عبارتند از:

علل این اختلال مشخص نیستند، اما ممکن است ترکیبی از عوامل ژنتیک و محيطي باشند. بعضي از عوامل خطرساز عبارتند از:

درمان این اختلال سخت است، زیرا فرد مبتلا معمولاً قبول نمی‌کند که مشکل دارد و به کمک روانپزشک چیره نشده است. با این حال، روش‌های مختلف درمان وجود دارند که ممکن است به بهبود رفتار فرد کمک کنند. برخي از روش های درمان عبارتند از:

 

اختلال شخصیت خودشیفته

اختلال شخصیت خودشیفته یا NPD یک نوع از اختلالات شخصیت دسته B است که در آن فرد دچار خودمحوری، تفکر و رفتار مغرورانه، عدم همدلی و توجه به دیگران و نیاز بیش از حد به تحسین است. افراد مبتلا به این اختلال معمولاً خود را برتر، خاص و منحصر به فرد می‌دانند و انتظار دارند که دیگران به آن‌ها احترام بگذارند و آن‌ها را تعریف و تمجید کنند12.

برخی از علائم و نشانه‌های NPD عبارتند از:

علل NPD مشخص نیستند، اما ممکن است ترکیبی از عوامل ژنتیک و محيطي باشند. بعضي از عوامل خطرساز عبارتند از:

NPD معمولاً در دوران جواني شروع مي‌شود و قبل از ۱۸ سالگي با نام اختلال سلوک شناسايي مي‌شود. در صورت عدم درمان، NPD تا بزرگسالي ادامه پيدا مي‌کند3.

NPD چالش بزرگ و جدي رواني است كه با رفتار خودآزاري، خودكشي، جنايات، حادثات و زندان همراه است. درمان NPD سخت است، زیرا فرد مبتلا معمولاً قبول نمی‌کند که مشکل دارد و به کمک روانپزشک چیره نشده است. با این حال، روش‌های مختلف درمان وجود دارند که ممکن است به بهبود رفتار فرد کمک کنند. برخي از روش های درمان عبارتند از:

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

برگشت به بالا